top of page

Wie ben ik?

 

HOMEOSTASE

De naam voor mijn praktijk is niet zomaar gekozen. Ik zocht een naam die de balans in een dier kon aangeven, zowel mentaal, emotioneel als fysiek.

Er is homeostase indien het lichaam in balans wordt gehouden door de goede en vlekkeloze samenwerkig van alle componenten in het lichaam. Het lichaam heeft evenwicht nodig dat er voor zorgt dat het lichaam gezond blijft.

 

Homeostase is het vermogen van het dier om zijn interne milieu in evenwicht te houden ondanks de veranderingen in zijn omgeving. Wanneer het dier de homeostase niet langer kan bewaren zal het sterven...

Mijn naam is Liesbeth D'Hoker.

Ik ben 21 jaar zelfstandig werkzaam geweest als Landschaps- en tuinarchitect. Samen met mijn vennoot hebben wij een tuinarchitectenbureau geleid in combinatie met tuinaanleg en -onderhoud. Vol passie en plezier heb ik dit bedrijf en het personeel laten groeien. Doch na zware gezondheidsproblemen heb ik het roer omgegooid en heb mijn hart en tweede passie gevolgd (holistische gezondheid bij dieren) om zo opnieuw zelf te groeien. Er volgde een heel intensieve professionele studieperiode die nooit eindigt.

Ik heb het geluk gehad dat mijn moeder midden de jaren zeventig met mij reeds naar een homeopathische arts ging. Hier werd mijn basis voor alternatieve geneeskunde geboren. Toen ik 14 jaar was, kocht ik op een rommelmarkt het boek 'Geneeskruiden uit Gods tuin' van Maria Treben, mijn eerste kennismaking met fytotherapie. Sinds dat moment trachtte ik elk kwaaltje te verhelpen met behulp van planten.

Ik hou van planten, zowel als meerwaarde in de tuin als hun medische toepassingen. Natuurlijke therapiën waarbij planten de basis vormen, genieten mijn voorkeur. Bachbloesems, gemmotherapie, phytembryotherapie, alchemische spagyrie, aromatherapie en zoopharmacognosy hebben hun werking al zovele jaren/eeuwen bewezen en vormen een belangrijk onderdeel van mijn therapie. Ook Schüssler celzouten en bioresonantie vormen een hele mooie aanvulling als therapie. Verder vormt voeding een heel belangrijke factor in de gezondheid van het dier, alsook gedrag en beweging. Hierin zal ik mij de komende jaren nog meer in gaan verdiepen zodat ik het dier in zijn totaliteit kan zien en helpen.

Deze medische kennis van planten en mijn grote liefde voor dieren geeft mij de ideale combinatie als holistische dierentherapeute.

In 2009 is onze toller Skye bij ons komen wonen. In 2014 hebben we een tweede toller geadopteerd Tango. Tango had een behoorlijke rugzak om te dragen en was ontzettend reactief en overgevoelig voor geluiden. Ik heb het geluk gehad om hem te mogen begeleiden en hij was een fantastische leermeester voor mij. In 2015 heeft Skye allergiën en extreme angst ontwikkeld voor geweerschoten na haar rabies vaccinatie. Dankzij mijn 2 tollers ben ik "out of the box" gaan denken en heb ik de stap gezet naar holistische dierentherapeut. Ik ben hen beiden ontzettend dankbaar dat ze in mijn leven gekomen zijn.

bottom of page