top of page

Gedragstherapie honden

Liesbeth en turid (2).jpg

"We need to learn to understand the language of dogs so that we can understand what our dogs are telling us.

That is the secret of having a good life together."​

Turid Rugaas

Hoe gaat het in zijn werk?

Nadat u de aanvraag voor een gedragsconsult heeft ingediend, stuur ik u een uitgebreide vragenlijst toe met de vraag deze in te vullen en te retourneren aan mij. Vervolgens maken we een afspraak. Dit kan bij u thuis zijn, op locatie, of in mijn praktijkruimte.

Praktische informatie: 

* 50€/uur

* 12,5€ per begonnen kwartier

* indien aan huis: verplaatsingskosten: 0,40€/km

Jaren geleden las ik het boek ‘Kalmerende signalen’ van Turid Rugaas. Haar filosofie, haar nuchtere en eenvoudige kijk op honden sprak mij heel erg aan. Ik heb dan ook de kans om haar opleiding te volgen met beide handen gegrepen.  


Heel veel gedragsproblemen onstaan doordat wij als mens onze hond niet goed begrijpen. Onze hond communiceert nochtans continu met ons. Het samenleven wordt zoveel eenvoudiger als we de taal van onze hond verstaan. Samen een vertrouwensrelatie opbouwen kan alleen als we respect hebben voor elkaar en dat betekent dat we onze hond ook écht hond laten zijn. Ik draag graag bij aan een mooie en gezonde vertrouwensband tussen hond en baasje.


Echter worden ook veel gedragsproblemen veroorzaakt door stress, pijn of fysieke ongemakken. Vaak liggen ook chemische belastingen zoals anti-vlooien en teken middelen, ontwormingsproducten, medicijnen, narcose, vaccinaties en de bijhorende entschade aan de basis van gedragsproblemen en/of medische problemen. Ook voeding kan een heel belangrijke rol spelen bij honden met gedragproblemen.


De combinatie gedragstherapie, orthomoleculaire therapie en holistische dierentherapie is dan ook een fantastische combinatie waarbij het dier én zijn omgeving als één geheel wordt bekeken.

bottom of page