top of page

Bachbloesem-therapie

 

"Healing

with the clean, pure, beautiful agents

of nature is surely

the one method of all which appeals to most of us"

Dr Edward Bach, 1886 - 1936

Hoe gaat het in zijn werk?

Nadat u de aanvraag voor een Bachbloesemadvies heeft ingediend, stuur ik u een uitgebreide vragenlijst toe met de vraag deze in te vullen en te retourneren aan mij. Aan de hand van deze vragenlijst stel ik Bachbloesems samen op maat voor jouw hond.

Praktische informatie: 

* 50€/Bachbloesemadvies inclusief 2 flesjes Bachbloesems op maat gemaakt

* 9,50€ per bijkomend bachbloesem flesje

* verzendkosten volgens de gangbare tarieven

Dr. Edward Bach behaalde begin 1900 zijn artsendiploma aan het University College Hospital in Cambridge. Hij was een reguliere arts, patholoog, bacterioloog en immunoloog. Hij vond een vaccin uit tegen darmziekte met de ziekteverwekker zelf in. Tijdens zijn carriere kwam hij in aanraking met de homeopathie. Hij studeerde en beoefende de homeopathie. Door de homeopatische denkwijze van verdunningen, verving hij zijn vaccin door 7 homeopatische nosodes. Hierbij keek hij vnml naar de mens zijn karakter om 1 van de 7 nosodes te geven. Hij merkte dat dit hele goede resultaten gaf, meer nog, dat deze resultaten beter waren dan zijn vaccin. Dr. Bach had tijdens zijn carriere voornamelijk interesse in zijn patiënt ipv enkel in de ziekte. Hij ontdekte dat mensen met dezelfde geestelijke gemoedstoestand gebaat waren met hetzelfde homeopathische nosode, ongeacht welke fysieke klacht ze hadden. Hij zocht gans zijn leven naar een eenvoudige geneeswijze die alle mensen konden toepassen zonder tussenkomst van een arts. Hij was hoogsensitief en voelde energie heel fijn aan. Op een dag ontdekte hij dezelfde energie als 1 van zijn nosodes bij een bloem. In 1930 stopte hij met zijn succesvolle praktijk in Londen en ging terug naar zijn geboortedorp in Wales. Hij spendeerde heel veel tijd in de natuur en volgde zijn intuïtie op zoek naar een plant die op dat moment bij zijn gemoedstoestand paste. Dr. Bach ontdekte dat de emotionele denkwijze van een mens invloed had op zijn gezondheid.

In Wales ontdekte hij dat de dauwdruppels die op een bloem lagen, dezelfde energie hadden als de bloem zelf, meer nog, de dauwdruppels die reeds in de zon lagen, hadden een intensere energie dan die die nog in de schaduw lagen. Hij gaf dauwdruppels aan zijn patiënten en merkte dat die beter werkten dan zijn homeopatische nosodes. Hij nam een kommetje met zuiver bronwater, deed daar 1 soort bloemen in en liet dit enkele uren in de zon staan. Op het moment dat de bloemen verwelkten, hadden ze hun energie afgegeven aan het water, dat een drager is voor energie. Hij verwijderde de bloemen, voegde evenveel alcohol toe als de hoeveelheid water als bewaarmiddel. Dit werd zijn moedertinctuur. Hiervan nam hij minder dan 1 druppel voor een flesje van 10 ml alcohol. Dit zijn de flesjes die je nu nog steeds kan kopen. Van deze flesjes heb je slechts 2 druppels nodig op 30 ml water om het behandelflesje te maken. Hiervan neem je 4x 4 druppels per dag. De bachbloesems die we nu kennen worden nog steeds volgens Dr. Bach's methode gemaakt en dit door slechts 2 mensen in UK die de moedertinctuur maken.

Hij ontdekte in totaal 38 bloesemessences waarvan er 35 effectief bloesems zijn en 3 niet. Dr. Bach ontdekte dat de emotionele denkwijze van een mens invloed had op zijn gezondheid.

 

Bij dieren hebben deze bachbloesems hele goede resultaten. Het is een hele zachte methode die voornamelijk een invloed heeft op de emoties en van daaruit genezing kan brengen in de fysieke klachten. Je kan niks misdoen, je voegt harmonie toe aan het lichaam. Als er al harmonie is verandert er niks, doch als er disharmonie is, zal deze veranderen in harmonie.

 

Enkele uitspraken van Dr. Bach (1886 – 1936):

“Gezondheid berust op het in harmonie zijn met de ziel” )

“Behandel de oorzaak, niet het gevolg” 

bottom of page